Dans, om je zeggingskracht, 
                         houding en beweegreden te verfijnen. 
                      Een vanzelfsprekend lichaam is duurzaam, 
                                het lichaam altijd bij de hand. 


Wat leer jij bij Diadans
Wil je wakker gemaakt worden en je levenslust ontplooien? Met Diadans kan je eigen kwaliteiten ontdekken en er mee oefenen.

Wil je mensen ontmoeten zonder jezelf te verliezen, dans recht op in het midden en ben het middelpunt zijn van je eigen besluiten, dan kan je vrijwillig en met een ruime blik nieuwsgierig je met een ander mens verbinden.

Met Diadans leer wezelijke waarden zichtbaar maken. Dans is een drager, een middel om gewenste kwaliteiten te importeren te belichamen, zodat tempel bouwt waar je van binnen geraakt kan worden en aangezet wordt om in beweging te komen.
Omdat we allen werken aan het importeren van verschillende kwaliteiten in een dans maakt het mogelijk dat juist jouw unieke versie van de dans te voorschijn komt en zicht baar wordt voor jezelf en bespreekbaar met anderen.

Hoe ziet een les eruit
Korte inleiding, aan welk gezamenlijk thema gaan we werken. Met de fysieke warming up, zingen we individuele kwaliteiten welke we willen oefenen aanzetten en belichamen die sessie. Aan de hand van de individuele kwaliteiten kiest Anneke een dans uit, een vorm waar we ons 2 uur mee verbinden.

Zo kan een ieder voor zich een eigen traject binnen de dans onderzoeken. Terwijl we allen dezelfde vorm instuderen en elkaar daarin versterken.
Aanwijzingen kun je krijgen juist in dat wat je zelf aangeeft waar je aan werkt. Het is boeiend om naast je eigen zoektocht en ervaring deelgenoot te zijn van het proces van de anderen. 

Dansen aan zee

Gun je zelf zeeën van tijd om in de dans te geraken.

Kom drie of vier dagen of een week dansen en je krijgt echt ruimte om antwoorden te vinden op essentiële levens vraagstukken.

Vroeg opstaan in de natuur, bidden met de voeten, het ijken wie ben ik en waar ben ik nu, het uitspreken van kwaliteiten,onderzoeken en ondervinden essentiële talenten, toestaan van het transformatie proces .
Me onderdompelen in verfijning discipline natuur golven en windstrelingen.  Meerdagen dansen is buitengewone ervaring  en dat gun ik een ieder om dit mee te maken.
Diadans is dansen op een hemelsbreed podium om je kracht te bundelen. Stap in dit proces van meerdere dagen in het ritme de ruimte en zeeën van tijd te ervaren en geef je deze ervaring die blijft! 

 Wat dansen aan zee voor mij betekent:
 ‘Aan zee heb ik de draai van de dans ervaren en mijn draai gevonden.’ Wilma

 ‘Om 6 uur ‘s ochtends, met blote voeten, op het strand, dansen. Dat zijn 4 ingrediënten waar ik blij van word.’ Saskia

‘Het was heerlijk om mee te doen, het was een goed begin van mijn vakantie, meteen actief en wakker geschud stapte ik toch wel moe van de laatste werkweek gelijk in de golven van energie en dat heeft mijn hoofd weer wat leger gemaakt en allemaal leuke mensen ...super.... Volgende keer weer,’ Lidwien

‘Daar te staan ‘s ochtends om kwart over zes, aan de kust, het water, de lucht en de golven en daar een dans te gaan oefenen met een groepje mensen is een van de leukste dingen die ik ken.’ Peter

‘Dansen aan zee, het trekt me. Het buiten zijn, de verfijning, ordening, God ontmoeten, samenvallen, een deel zijn van een groter geheel.’ Marianne

 

 

 

 

 

 

 

 

anneke

Nieuwe Website Anneke Wittermans 

Boek:Ode aan de laatste van de vrouwenlijn 

Bestellen
Bestellen kan door een e-mail te sturen naar diadans@planet.nl met vermelding: betaald bedrag, data, aantal, naam en adres. 
Prijs: €28,- per boek verzendkosten € 7,- = € 35
Overmaken op  IBAN  NL84INGB0003768025 tnv Anneke Wittermans
(Er passen eventueel 2 boeken in een envelop.)

boek: Vrijgeven, vieren van verbintenissen

Voor mensen die in een veranderings-proces zitten, die worstelen met “loslaten”, is inzicht over Vrijgeven een verademing. Waar “loslaten” je met lege handen achterlaat, daar geeft vrijgeven het besef van eigen keus en eigen waarde.

Boek is  1-11-2012 en op 15-8-2014 2 de druk uitgegeven bij Panta Rhei. ISBN: 978.90.8840.081.0 Fullcolour harde kaft 120 pag. 

 

Boek zet je in beweging of geeft te denken. Bestellen via Anneke  boekhandel of bolcom

Wat is Vrijgeven?  link naar kort fimpje

Ode aan de laatste van de vrouwenlijn

‘Ode aan de laatste van de vrouwen lijn’, Link naar fimpje over intro Ode aan de laatste van de vrouwenlijn