Anneke Wittermans

Brengt mensen in  beweging en motiveert in veranderingsprocessen

Dansdocent


Anneke Wittermans (1957) gaat ervanuit dat mensen op hun eigen benen kunnen staan en hun talenten willen ontplooien. Eigen verworven inzichten en besluiten blijken vaak relevant en uitvoerbaar, de mens is autonoom en wil gezien worden.  Met humor, compassie, en een heldere kijk brengt zij speels en levendig licht in de situatie. Op integere wijze biedt zij een beschermde ruimte waarin de cliënten zelf tot inzichten komen of besluiten nemen.


Coach

Anneke Wittermans coacht mensen in houding, eigenwaarde en veranderingsprocessen. Als katalysator in het proces, zet zij de persoonlijke ontwikkeling duurzaam in beweging. Zij opent nieuwe gezichtspunten, geeft taal en klank aan anders onbespreekbare processen.


Spreker

Anneke Wittermans geeft lezingen en creëert dansvoorstellingen o.a. over vrouw zijn, man zijn, eigenwaarde, samenwerken, vrijgeven. De dansen zijn ontwikkeld om thematiek zichtbaar en bespreekbaar te maken.


Schrijver

In het boek Vrijgeven vieren van verbintenissen (ISBN 978.90.8840.0810 Panta Rhei 2012 en 2014 ) introduceert Anneke het woord Vrijgeven aan o.a. aan ouders, coaches, mentoren, mantelzorgers, nabestaanden, terminale patiënten en uitvaartbegeleiders.
“Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, die worstelen met loslaten, is inzicht over Vrijgeven een verademing. Waar loslaten je met lege handen achterlaat daar geeft Vrijgeven het besef van eigen keus en eigen waarde.”

Momenteel schrijft zij  een boek over de Mysterie van de vrouwenlijn en werkt zij aan het trainingsproject 9 aspecten om te excelleren

Performer

Een gebaar zegt meer dan duizend woorden. 
Een dans optreden (ook tijdens een lezing), is een effectief middel om de waarde van een verhaal kracht bij te zetten. Sommige mensen kunnen uit zichzelf op een diepgaand niveau meedenken of mee kijken met een verhaal, maar doormiddel van een dans, een lied of een gedicht die het onderwerp bevestigen, kunnen toeschouwers de diepere laag en betekenis daadwerkelijk voelen.
De dansen van Anneke Wittermans bevatten altijd een diepere reden of betekenis, waardoor performances alleen gedanst worden als dat past binnen de situatie.

anneke

Projecten

Informatie over projecten en inzichten die Anneke heeft ontwikkeld over oa,
Vrijgeven, vieren van verbintenissen,
Ode aan de laatste van de vrouwen lijn en
De Wake van Nehalennia
,
Mammae, het voedende principe  
kunt U vinden op de informatieve website www.beweegreden.org.